Тривалість статусу такого, що одужав, — 3 міс, карантину — 5 днів у країнах Європи

18 Січня 2022 12:01 Поділитися

Новий варіант SARS-CoV-2 «вислизає» від імунного захисту від попередньої інфекції чи вакцинації набагато швидше, ніж «дельта». До того ж передається він більш інтенсивно, тому кількість людей, у яких одночасно діагностують інфекцію, більша, ніж раніше. У зв’язку з цими особливостями країни переглядають власні правила щодо вакцинації та ізоляції.

Удвічі коротший термін після одужання

У Німеччині статус одужання від коронавірусу скорочено до 3 міс — Федеральне міністерство охорони здоров’я (Bundesgesundheitsministerium) пояснює це новим варіантом «омікрон». Такого висновку дійшли експерти Інституту Роберта Коха (Robert Koch Institutе — RKI), заявив речник міністерства 17 січня. Попередній 6-місячний період був дійсним до тих пір, поки доводилося мати справу з переважаючим варіантом «дельта».

Нова вимога закріплена рішенням Бундесрату від 14 січня, і діє з наступного дня. Відповідно, докази відновлення повинні відповідати критеріям, які RKI публікує на вебсайті. Наразі вони включають випадок інфекції, підтверджений позитивним тестом не менше 28 днів тому, при цьому останній позитивний тест повинен датуватися не раніше, ніж 90 днів тому. RKI пояснює: «Ці характеристики регулярно перевіряються і можуть змінюватися відповідно до сучасного рівня знань». Раніше в регламенті вказувалося загальне правило, що тест проводився «принаймні 28 днів і максимум 6 міс тому».

5-денний карантин на Туманному Альбіоні

Люди, інфіковані коронавірусом в Англії, тепер можуть припинити свою ізоляцію через 5 повних днів. Нове положення набуло чинності з початку цього тижня. Воно передбачає, що після двох негативних результатів самотестувань на антиген 5-го та 6-го дня ізоляцію можна завершити достроково, якщо немає температури. Зараховується наступний день після появи симптомів або першого позитивного результату тесту.

За допомогою нової постанови уряд хоче боротися з масовою нестачею кадрів у секторі охорони здоров’я та інших секторах. Велика кількість інфекцій на хвилі «омікрону» призвела до того, що ряд лікарень в Англії заявили, що вони не можуть продовжувати свою роботу як зазвичай, оскільки багатьом працівникам довелося самоізолюватися.

Згідно з модельними розрахунками Агентства охорони здоров’я Великобританії, лише близько 7% осіб, які залишають ізоляцію після 5 днів і двох негативних тестів на антиген, все ще є розповсюджувачами інфекції.

 За матеріалами www.rki.de; www.faz.net

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті