Цифрові сертифікати про вакцинацію мають понад 10 млн українців — МОЗ

19 Січня 2022 12:33 Поділитися

МОЗ звертає увагу, що на підставі медичних даних, які зберігаються в електронній системі охорони здоров’я, понад 10 млн українців вже згенерували цифрові сертифікати в сервісі «Дія». Серед них, зокрема, 9,6 млн — це зелені сертифікати про 2 дози та 483 тис. — жовті, які підтверджують одну дозу вакцинації від СOVID-19. Окрім того, близько 300 тис. осіб згенерували так звані сертифікати про одужання і 14 тис. — документи, які генеруються на підставі негативного тесту методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

«Ми з впевненістю можемо говорити, що це один із найуспішніших цифрових проєктів, які ми реалізували спільно з Міністерством цифрової трансформації (Мінцифри) та Національною службою здоров’я України (НСЗУ) у 2021 р. 10 млн користувачів — це не просто цифра, це рівень довіри до державних сервісів. Наше завдання — і надалі розвивати електронні послуги в системі охорони здоров’я, покращувати їх і робити ще зручнішими для людей», — заявила заступник міністра Марія Карчевич.

Наприкінці серпня 2021 р. Європейський Союз (ЄС) визнав українські COVID-сертифікати в застосунку «Дія». У відповідь Україна визнала сертифікати країн — членів ЄС та інших країн, що приєдналися до ініціативи Digital COVID Certificate.

Україна стала однією з перших держав поза межами Євросоюзу, які отримали схвалення ЄС на підключення до цифрової довірчої мережі.

На сьогодні склад цієї мережі налічує 60 країн-учасниць. Під час перетину кордону з цими країнами українці можуть використовувати цифровий COVID-сертифікат, отриманий у «Дії». Це стосується насамперед тих громадян, які вакцинувалися від коронавірусної хвороби або нещодавно одужали.

Водночас незабаром МОЗ спільно з Мінцифри запустить ще й COVID-документ, який можна буде отримати після введення бустерної дози щеплення.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті