Чеську Zentiva може придбати польська компанія

24 Січня 2022 12:37 Поділитися

Polpharma, найбільший польський виробник ліків, шукає партнерів для потенційного спільного придбання Zentiva, повідомляє Reuters з посиланням на три джерела. За даними джерел, у цій угоді чеська компанія може бути оцінена у 3,5 млрд євро (4 млрд дол. CША). Це було б значно дорожче, ніж 1,9 млрд євро, які приватна компанія Advent International заплатила Sanofi за цей бізнес у 2018 р.

За декілька наступних років Advent посилив Zentiva, придбавши румунських виробників ліків Solacium Pharma і Alvogen’s Labormed, а також дочірню компанію Amneal Creo Pharmaceuticals.

Зараз Zentiva виробляє генерики та безрецептурні продукти для більш ніж 40 країн в Індії, Румунії та Чехії, згідно з даними з її веб-сайту. Що стосується Polpharma, то компанія може похвалитися широким портфоліо з близько 780 продуктів, включаючи ліки, що відпускаються за рецептом, безрецептурні препарати, ліки для лікарень, дієтичні добавки та медичні пристрої, які охоплюють широкий спектр захворювань. Основними ринками збуту компанії є Польща, Казахстан та Росія.

За останні роки приватні інвестиційні компанії придбали велику кількість виробників, активних у генеричному секторі. По-перше, Bain Capital і Cinven купили німецьку Stada за 5,6 млрд дол. у 2017 р. Приватна європейська інвестиційна компанія Duke Street придбала Kent Pharmaceuticals — генеричний підрозділ DCC Healthcare у 2019 р. У листопаді 2021 р. зазначалося, що шведська інвестиційна група EQT і брати Струенманн (Struengmann, Німеччина) розглядають спільне придбання компанії Sandoz — генеричного підрозділу Novartis.

За матеріалами www.reuters.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті