В Україні для екстреного застосування зареєстровано препарат молнупіравіру — МОЗ

26 Січня 2022 3:45 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я повідомляє про реєстрацію для екстреного застосування препарату молнупіравіру. Його використовують для лікування пацієнтів з COVID-19, у першу чергу з груп ризику, щоб убезпечити хворих від переходу захворювання від легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого.

«Ми почали готуватися до чергової хвилі COVID-19 завчасно. Тому ще минулого року розпочали перемовини щодо закупівлі 300 тис. курсів препарату молнупіравіру. Нині МОЗ завершило реєстрацію препарату, тому очікуємо його постачання найближчим часом», — зазначив Олександр Комаріда, перший заступник міністра охорони здоров’я.

Довідка

Молнупіравір — це препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду, і таким чином запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби. Це пігулки, тому немає особливих вимог до зберігання, і його зручно приймати. У світі ці ліки використовують для пацієнтів, які мають хоча б один фактор ризику: надмірну масу тіла, вік понад 60 років, цукровий діабет або хвороби серця.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті