Система професійної класифікації України: Мінекономіки запустило новий цифровий сервіс

07 Лютого 2022 10:04 Поділитися

Міністерство економіки України запустило новий формат навігації та пошуку за Класифікатором професій. У повідомленні йдеться про те, що тепер всі бажаючі мають можливість швидко віднайти необхідну посаду, професію за назвою та кодом.

Крім того, можна здійснити вибірку професій за професійною групою або відповідним галузевим випуском Довідника кваліфікаційних характеристик працівників.

«Пошук необхідних даних у Класифікаторі професій відбувається миттєво, через зручний онлайновий інтерфейс. Тепер немає потреби завантажувати великі табличні файли і вручну шукати в них потрібну інформацію», — зазначив Ігор Дядюра, заступник міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Міністерство економіки також нагадує, що система професійної класифікації України визначається Національним класифікатором України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затвердженим наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.07.2010 р. № 327, який постійно оновлюється.

Окрім того, класифікатор професій сприяє єдиному державному підходу до класифікації професій і робіт як тих, що вже існували, так і нових на основі кваліфікаційних вимог та приведенню національної класифікації у відповідність з міжнародними стандартами.

За матеріалами me.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті