У рамках програми «єПідтримка» придбати ліки зможуть особи з інвалідністю I та ІІ груп

07 Лютого 2022 5:12 Поділитися

Під час селекторної наради в Офісі Президента України, яка відбулася 7 лютого, зазначалося, що, за прогнозами, захворюваність на COVID-19 в Україні зростатиме ще кілька тижнів. За інформацією Уряду, за минулий тиждень зафіксовано понад 242 тис. випадків захворювання на коронавірусну хворобу, що на 44% більше, ніж тижнем раніше. Показники захворюваності на COVID-19 в Україні зростають четвертий тиждень поспіль і, за прогнозами, це триватиме ще кілька тижнів. Пікові показники очікуються на 5–6-му тижні.

Як повідомив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, в медичних закладах збільшено кількість дитячих ліжок для маленьких пацієнтів із COVID-19. Очільник МОЗ також наголосив, що до реанімації потрапляє мінімальна кількість вакцинованих. «Це ще раз підтверджує ефективність щеплень проти коронавірусу. Тож, в Уряді вкотре закликали громадян проявляти свідомість та робити щеплення, щоб зберегти своє здоров’я та близьких», — наголосив він.

В. Ляшко зазначив, що в регіонах України наразі достатньо вакцин різних виробників: є препарати Pfizer/BioNTech, Moderna, а нещодавно в області була доправлена чергова партія вакцини CoronаVaс.

Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки і оборони, зі свого боку, запропонував провести аудит щодо залишків вакцини та визначити необхідні обсяги закупівлі нових партій, зважаючи на темпи вакцинації населення.

Стосовно виплат підвищеної заробітної плати медичним працівникам В. Ляшко доповів, що, за даними Національної служби здоров’я України, всі медики первинної ланки та екстреної медичної допомоги вже отримали підвищені виплати. Міністр також повідомив, що працюють гарячі лінії, і всі скарги, які туди надходять, оперативно розглядаються.

Денис Шмигаль також зазначив, що цього тижня Уряд ухвалить рішення про розширення ініційованої Президентом програми «єПідтримка». Окрім людей, старших за 60 років, купувати ліки за надані державою кошти зможуть і особи з інвалідністю I та ІІ груп. Також найближчим часом з’явиться можливість витрачати 1 тис. грн на оплату комунальних послуг. Загалом у межах програми «єПідтримка» українцям перераховано 7,8 млрд грн.

За матеріалами president.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті