Названо 6 африканських країн, що отримають мРНК-технології

18 Лютого 2022 4:25 Поділитися

18 лютого на саміті Європейського Союзу та Африканського Союзу в Брюсселі генеральний директор ВООЗ доктор Тедрос Адханом Гебрейесус оголосив про перші шість країн, які отримають технологію, необхідну для виробництва мРНК-вакцин на африканському континенті. Єгипет, Кенія, Нігерія, Сенегал, Південна Африка та Туніс подали заявки та були обрані у якості одержувачів.

Про це оголошено на церемонії, організованій Європейською Радою, Францією, Південною Африкою та ВООЗ у присутності президентів Шарля Мішеля, Еммануеля Макрона, Сиріла Рамафоси та президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн.

Глобальний центр передачі технологій мРНК було створено у 2021 р. для підтримки виробників у країнах з низьким і середнім рівнем доходів у виробництві власних вакцин, гарантуючи, що вони мають усі необхідні операційні процедури та ноу-хау для виробництва мРНК-вакцин у масштабах та відповідно до міжнародних стандартів.

Африканський консорціум, який займається впровадженням мРНК-технологій, складається із Afrigen Biologics, Південноафриканської ради медичних досліджень (South African Medical Research Council – SAMRC) і Biovac, південноафриканського виробника вакцин. В рамках цього консорціуму Afrigen уповноважений акцептувати технологію виробництва мРНК-вакцин, SAMRC проводить дослідження, а Biovac є першою виробничою базою.

Центр вже налагодив виробництво мРНК-вакцини в лабораторних масштабах і наразі нарощує та перевіряє виробництво в комерційних масштабах. В основному створений для вирішення надзвичайних ситуацій з COVID-19, він має потенціал для розширення виробничих потужностей щодо інших продуктів, які потрібні країнам для вирішення своїх пріоритетів у сфері охорони здоров’я. В основному створений для вирішення надзвичайних ситуацій з COVID-19, він має потенціал для розширення виробничих потужностей щодо інших продуктів, які потрібні країнам для вирішення своїх пріоритетних питань у сфері охорони здоров’я.

Урсула фон дер Ляєн зазначила про «символ нового партнерства»: «Це технологія мРНК, яка розроблена та виробляється в Африці та належить Африці». Стосовно спору про патентне право, вона виступала за передачу технологій та зобов’язання ліцензувати з суворо обмеженим прибутком.

Початкові зусилля зосереджені на технологіях мРНК, що також можуть бути використані для лікування пацієнтів із цукровим діабетом, онкопатологією та, потенційно, для імунопрофілактики інших пріоритетних захворювань, таких як малярія, туберкульоз та ВІЛ. Кінцевою метою є розширення потенціалу національного та регіонального виробництва на всі технології охорони здоров’я. Провідні розробники мРНК-технологій, зокрема, BioNTech та Moderna, мають власні амбітні проєкти на континенті, що конкурують із такими ВООЗ.

За матеріалами www.who.int

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті