Правоохоронці викрили групу осіб, яка розповсюджувала незареєстровані в Україні ліки

21 Лютого 2022 4:02 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України інформує про викриття групи зловмисників, які здійснювали продаж контрафактних ліків. «Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України виявив низку сайтів, на яких невідомі пропонували придбати лікарські засоби зарубіжного виробництва, не допущені до продажу на території України. Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення встановленого порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів», — зазначають у МОЗ.

Працівниками поліції було встановлено, що препарати продавала група осіб, до якої входить 8 чоловіків та 2 жінки віком 31–46 років. Вони адміністрували чотири сайти, на яких пропонували препарати зарубіжного виробництва, призначені для застосування у пацієнтів з COVID-19 та гепатитом С.

Ліки збували на території всієї країни, відправляючи замовлення поштою, а гроші отримували на банківські картки. Вартість лікарських засобів коливалася в межах 1000–40 000 грн за упаковку. Щомісяця така незаконна діяльність приносила близько 1 млн грн прибутку.

Крім того, поліцейські спільно з працівниками Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками встановили, що пропоновані зловмисниками лікарські засоби не зареєстровані в Україні. Вони не пройшли необхідну сертифікацію, державний контроль і перевірку якості та можуть бути небезпечними для здоров’я і життя людини.

Правоохоронці провели 18 одночасних санкціонованих обшуків на території Київської, Запорізької, Харківської, Одеської та Львівської областей. У результаті вилучено 216 упаковок та 17 флаконів препаратів зарубіжного виробництва, чорнові записи та книги обліку доходів з накладними, мобільні телефони, банківські картки, гроші у національній та іноземній валюті. За вчинення такого кримінального правопорушення передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Досудове розслідування триває.

За матеріалами moz.gov.ua,
фото із сайту Національної поліції

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті