ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» підготував основні рекомендації для гуманітарних штабів з урахуванням того, що збір продуктів відбувається в умовах воєнного часу:
- сировина та готові харчові продукти приймаються, зберігаються, транспортуються максимально окремо! За відсутності холодильника доцільно передбачити склад за межами приміщення на вулиці;
- при розфасуванні продукції безпосередньо волонтерами бажано продублювати термін придатності та умови зберігання. Це допоможе правильно розподілити продукти й продумати меню на місці;
- при отриманні сировини (м’ясо, риба тощо) з метою зниження ризиків піддавати її максимально можливій термічній обробці. Переконайтеся, що м’ясо або риба повністю просмажені, проварені або протушені;
- слід дотримуватися обережності під час прийому продукції, яка швидко псується. Якщо такі продукти наявні, то важливо перевіряти органолептичні якості — яка їжа на вигляд, на запах та смак. Салати не варто заправляти до споживання, бо це прискорить псування продуктів;
- обов’язковою є гігієна рук відповідальних осіб та самовідсторонення від такої роботи осіб, які мають ознаки кишкових інфекцій.
За матеріалами phc.org.ua
Коментарі
Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим