Безоплатна психологічна допомога під час війни: корисні посилання

09 Березня 2022 11:46 Поділитися

«Синдром провини вцілілого. На жаль, цей стан сьогодні відчуває чимало українців. Особливо ті, хто побував у пеклі та вибрався. Київ, Харків, Ірпінь, Гостомель, Буча, Чернігів, Маріуполь, Херсон, Миколаїв – колись сповнені життя та мрій, а зараз наповнені болем, страхом та відчаєм. Багато людей до останнього трималися своїх домівок та вірили, що ось-ось війна зупиниться. Але опинившись у відносній або повній безпеці через вимушений війною переїзд, часто люди починають відчувати провину», – зазначають у Міністерстві культури та інформаційної політики України. Міністерство поділилося корисними контактами, як отримати безкоштовну консультацію.

Чат-боти психологічної допомоги в телеграм

«Як ти?» – Бот (@yak_ty_bot). Якщо вам потрібна професійна допомога психолога, ви можете обрати варіант «Мені потрібна підтримка» та заповнити свою заявку через гугл-форму. З вами зв’яжуться, щойно з’явиться вільний спеціаліст. Також створено чат колективної підтримки, куди можна писати про свої переживання, підтримувати один одного, говорити теплі слова. Якщо ви психолог, то можете доєднатися до команди волонтерів, заповнивши відповідну анкету.

Психологічна допомога українцям під час війни (@PsihologDopomogaWarInUa2022). Щоб отримати психологічну допомогу, слід написати у чат «Потрібна консультація». Модератори рекомендують також коротко викласти, в чому суть проблеми, щоб було зрозуміло, який спеціаліст зможе коректно працювати з нею. Консультації можуть проходити як в  відео-/телефонній розмові, так і (зважаючи на ситуацію) в текстовій переписці. Допомога здійснюється зусиллями практикуючих психотерапевтів.

«Друг. Перша допомога» (@friend_first_aid_bot). Бот першої психологічної допомоги. Надає рекомендації щодо дій, які можна вжити під час та після надзвичайно стресових подій.

Psy.for.peace (@Psyforpeace_Bot). Бот створено для надання психологічної допомоги тим, хто постраждав, відчуває страх та тривогу.

«Марш жінок» (@Marshzhinok_bot). Бот створено для координації надання допомоги жінкам та дітям (продукти, ліки, лікарі,  тощо) у всіх містах України. Працює «гаряча лінія» психологічної допомоги 24/7.

Інформаційні консультативні центри

«Розкажи мені» (tellme.com.ua). Це онлайн-платформа, яка цілодобово надає українцям безкоштовну психологічну допомогу. Якщо ви відчуваєте тривогу, у вас трапляються панічні атаки, ви близькі до депресії чи навіть на межі – залиште заявку. Спеціаліст зв’яжеться з вами якомога швидше.

Також корисні лінки можна знайти за посиланням.

 

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті