Як в умовах війни пацієнтам отримати діаліз?

12 Березня 2022 5:15 Поділитися

Пацієнти із хронічними хворобами нирок мають проходити процедуру гемодіалізу декілька разів на тиждень.

Якщо людина виїхала з міста, де ведуться активні бойові дії, потрібно прийти до найближчого медичного закладу з укладеним договором з Національною службою здоров’я України (далі – НСЗУ) за напрямом гемодіалізу та перитонеального діалізу. Звернутися можна без направлення. Його створить лікар-нефролог у тому медичному закладі, в який звернувся пацієнт.

Про це поінформував голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у своєму Telegram-каналі 12 березня.

У Львівській обл. таких медичних закладів 11, в Івано-Франківській – 9, у Дніпропетровській та Тернопільській – по 5. Знайти лікарні можна на дашборді НСЗУ, або уточнити у оператора-контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

У випадку, коли людина змушена змінити лікарню через ведення бойових дій біля населеного пункту, контакти та адреси медчних закладів можна дізнатися за посиланням https://bit.ly/3vSOYTY.

Також НСЗУ створила карту місць проведення гемодіалізу по всій Україні. Зелена мітка означає, що місця є, жовта – немає точної інформації, потрібно уточнювати, червона – немає місць. Для кожного відміченого закладу є номер телефону, за яким краще уточнювати актуальний статус наявності місць.

НСЗУ стабільно виплачує медичним закладам кошти за гемодіаліз та перитонеальний діаліз.

Лікарні, де роблять гемодіаліз, вказані за посиланням.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті