Аптеки працюють, налагоджується логістика, зменшуються черги, збільшується асортимент — Держлікслужба

17 Березня 2022 9:56 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) повідомляє, що, за оновленою інформацією, наразі працює 10 530 аптечних закладів. До війни ця цифра становила 22 780 аптек.

Держлікслужба та МОЗ України провадять спільну роботу щодо налагодження нормальної діяльності аптечних закладів, спрощують вимоги до персоналу, сприяють залученню волонтерів. І якщо в перші дні війни працювало близько 10% аптечних закладів, то наразі ситуація поліпшилася і функціонують майже 50% аптек.

«До аптечних закладів, що не відкрилися, санкції не застосовуються. Проте слід враховувати, що за правилами воєнного часу відповідно до рішення військової адміністрації аптека може бути відчинена, а лікарські засоби – вилучені для потреб армії чи населення», — повідомили у відомстві.

За інформацією Держлікслужби, у певних регіонах через підвищення попиту збільшується замовлення ліків. Постачальники та виробники самостійно регулюють питання логістики і обслуговування замовлень. Більшість імпортерів відновили свою роботу. Зокрема, станом на 1 березня 2022 р. Держлікслужбою видано 354 висновки про якість лікарських засобів, станом на сьогодні –  вже 3048 висновків.

«І хоча досі існує ажіотажний попит на певні види ліків, аптеки працюють, налагоджується логістика, зменшуються черги, збільшується асортимент», — додали у Держлікслужбі, підкресливши, що спільно з МОЗ України вживаються всіх необхідних заходів для запобігання дефіциту лікарських засобів.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті