Внесено зміни до порядку декларування зміни роздрібних цін на товари протиепідемічного призначення

21 Березня 2022 10:34 Поділитися

Постановою КМУ від 18.03.2022 р. № 311 серед іншого вносяться зміни до Порядку декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою КМУ від 22.04.2020 р. № 341. Відповідні зміни набули чинності 19 березня у зв’язку з опублікуванням в газеті «Урядовий кур’єр» від 19.03.2022 р. № 62.

Змінами уточнюється, що в разі встановлення суб’єктом роздрібної торгівлі однакової ціни на один і той самий товар в усіх або кількох об’єктах (закладах) роздрібної торгівлі, що йому належать, то декларування зміни роздрібних цін може здійснюватися за усіма/кількома об’єктами (закладами) роздрібної торгівлі в цілому або за кожним об’єктом (закладом) торгівлі окремо.

Нагадаємо, постановою № 341 передбачено декларування зміни роздрібних цін на товари у разі підвищення їх роздрібної ціни порівняно з роздрібною ціною на дату набрання чинності постановою № 341 або з попередньо задекларованою роздрібною ціною (крім випадків підвищення ціни внаслідок закінчення строку дії знижки або зниження ціни):

  • на 15% і більше — за 30 днів до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується, без урахування дня декларування;
  • на 10% і більше, але менше ніж 15%, — за 14 днів до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується, без урахування дня декларування;
  • на 5% і більше, але менше ніж 10%, — за 3 дні до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується, без урахування дня декларування.
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті