Наслідки санкцій: у росії фарміндустрія змушена переходити на вітчизняну та білоруську упаковку

30 Березня 2022 7:24 Поділитися

У росії фармацевтичні компанії стикнулися з серйозними проблемами при закупівлі з ЄС крейдованого картону, який використовується для пакування ліків. Про це пише «Комерсант».

Зазначається, що імпорт картону ускладнився через розрив логістичних ланцюжків на тлі вторгнення російських військ в Україну. Продукція, яку поки що вдається завозити, подорожчала на 30% через девальвацію рубля.

«Фарміндустрія змушена переходити на російську та білоруську упаковку. Однак вона теж дорожчає і не дозволяє повністю закрити потреби компаній», — зазначають у виданні.

Про проблеми з постачанням з ЄС крейдованого картону для пакування ліків розповіли кілька фармвиробників.

У березні про припинення постачання до росії матеріалу оголосили 2 фінські компанії, а ще одна призупинила діяльність свого заводу в Ленінградській обл.

Фарміндустрія має високу залежність від картону та інших складових з ЄС.

Так, у компанії «Герофарма» понад 60% витрат припадає на постачання з Європи. У «Нанолека», за словами заступника генерального директора Дениса Дугіна, це становить до 50%. Він повідомив, що компанія продовжує закуповувати для контрактного виробництва готове пакування у виробників з ЄС, схвалених партнерами, але шукає російських постачальників. В «Озон Фармацевтиці» та «Герофармі» також розглядають можливість закупівлі картону в росії та білорусі.

Заміна картону з ЄС може спричинити ще одну проблему. При запуску маркування ліків QR-коди, нанесені на упаковки з росії та Білорусії, в ході тестування не забезпечили належного зчитування сканерами, тому фармвиробники і надавали перевагу європейським постачальникам, стверджує гендиректор Асоціації російських фармвиробників Віктор Дмитрієв.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті