П’ятий пакет санкцій ЄС проти росії: винятки для фармпродукції

11 Квітня 2022 2:18 Поділитися

З урахуванням продовження агресивної війни росії проти України та повідомлень про звірства, скоєні в Україні російськими збройними силами, Рада ЄС прийняла рішення ввести проти росії п’ятий пакет економічних та індивідуальних санкцій.

До узгодженого пакета входить ряд заходів, спрямованих на посилення тиску на російські влади та економіку, а також обмеження ресурсів Кремля для ведення агресії.

«Останні санкції прийнято у відповідь на звірства, вчинені російськими збройними силами у Бучі та на інших окупованих росією територіях. Ціль цих санкцій — припинити безрозсудну, нелюдську та агресивну поведінку російських військ і дати зрозуміти особам, що приймають рішення в Кремлі, що їх протизаконна агресія коштуватиме їм дорого», — прокоментував Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки.

Серед іншого в пакет санкцій входить заборона на російські та білоруські автомобільні вантажоперевезення в ЄС, зокрема транзитні. При цьому робляться винятки для низки товарів, зокрема фармацевтичної, медичної, сільськогосподарської та харчової продукції, включаючи пшеницю, а також дорожнє сполучення для гуманітарних цілей.

«Російська агресивна війна проти України є грубим порушенням міжнародного права і веде до величезної кількості жертв та каліцтв серед цивільного населення. Росія нападає на мирне населення та об’єкти цивільної інфраструктури, включаючи лікарні та інші медичні установи, школи та притулки. Ці військові злочини повинні негайно припинитися. Злочинці та їх співучасники будуть притягнуті до відповідальності відповідно до міжнародного права. Облога Маріуполя та інших українських міст та ненадання російськими збройними силами гуманітарного доступу до них неприйнятні. Російські сили мають негайно відкрити безпечні коридори в інші частини України, а також забезпечити доставку гуманітарної допомоги до Маріуполя та інших окупованих міст», — йдеться у повідомленні Ради Європейського Союзу.

ЄС вимагає, щоб росія негайно припинила свою військову агресію на території України, негайно та беззастережно вивела всі сили та військову техніку з усієї території України та повністю дотримувалася територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України в її міжнародно визнаних кордонах.

За матеріалами www.consilium.europa.eu

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті