Пропонуємо заборонити ввезення та продаж ліків, виробництво яких знаходиться на території росії та білорусі — Михайло Радуцький

25 Квітня 2022 3:40 Поділитися

Михайло Радуцький, голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (далі — Комітет) у на своїй сторінці у Facebook оприлюднив пост, у якому поінформував про ініціативу заборони на ввезення та продаж лікарських засобів, виробництво яких розташоване на території росії та білорусі.

Голова Комітету зауважив, що наразі в Україні вже діє заборона на ввезення лікарських засобів із росії та білорусі. Водночас через інші країни до України можуть потрапити препарати, вироблені на російських підприємствах міжнародних фармацевтичних компаній. Саме цьому потрібно запобігти.

Комітетський законопроєкт вносить зміни до Закону України «Про лікарські засоби». Зокрема, у державній реєстрації лікарського засобу може бути відмовлено у разі, якщо встановлено, що один або декілька етапів виробництва здійснювалися підприємствами, розташованими на території росії та білорусі.

«Заборона важлива з огляду на те, що Україна має бути прикладом санкційної політики для всіх наших партнерів. Будь-що з росії не може потрапляти до цивілізованого світу. Крім того, запропоноване рішення — це сигнал міжнародним фармацевтичним компаніям, які продовжують працювати в росії. Ваша продукція стає токсичною та підпадає під заборону!

Комітет, до речі, вже звертався до таких компаній із закликом вийти з російського ринку. Значна частина міжнародної Фарми зупинила інвестиції, клінічні випробування в путінській росії, але все одно продовжила працювати «на крові».

Будемо й надалі закликати інші країни бойкотувати медичні товари компаній, які працюють у росії», — йдеться в повідомленні М. Радуцького.

Також законопроєкт передбачає, що Уряд отримує повноваження на період воєнного стану тимчасово зупинити експорт лікарських засобів у разі, якщо система охорони здоров’я не забезпечена такими препаратами в повному обсязі.

За матеріалами facebook.com/radutskyy

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті