Рішення Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель від 22.02.2008 р. №01/61рш

?

МІЖВІДОМЧА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ

РІШЕННЯ
від 22.02.2008 р. № 01/61 рш

З метою поліпшення ситуації щодо забезпечення нагальних потреб замовників у закупівлі товарів і послуг, що мають соціальну значимість, відповідно до ст. 33 Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» (далі — Закон) Міжвідомча комісія з питань державних закупівель (далі — Комісія)

ВСТАНОВИЛА:

Відповідно до ст. 13 Закону закупівля може здійснюватися шляхом таких процедур: відкритих торгів із зменшенням ціни; торгів з обмеженою участю; двоступеневих торгів; запиту цінових пропозицій (котирувань); закупівлі в одного учасника; редукціону.

Зважаючи на соціальну значимість державних закупівель продуктів харчування, у тому числі хлібу, послуг з організації гарячого харчування, пального (вугілля, бензину, дизельного палива), ліків для пільгових категорій населення, що закупаються соціальними закладами, лікарських засобів для першої (швидкої) медичної допомоги (далі — товари та послуги соціальної спрямованості) Комісія визнає існування нагальної потреби у проведенні закупівель вказаних товарів та послуг, якщо очікувана вартість закупівлі не перевищує 80 тис. грн.

Предмет закупівлі товарів та послуг соціальної спрямованості визначається відповідно до Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого рішенням Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель від 19.06.2007 р. № 017 рш.

Перелік лікарських засобів для надання першої (швидкої) медичної допомоги визначений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.1996 р. № 175 «Про заходи щодо удосконалення швидкої медичної допомоги», наказом Міністерства охорони здоров’я України від 07.07.1998 р. № 187 «Про затвердження переліків лікарських засобів у медичних аптечках транспортних засобів» тощо.

Відповідно до частини першої ст. 33 Закону закупівля в одного учасника — це процедура, відповідно до якої замовник укладає договір про закупівлю з учасником після проведення з ним переговорів.

Згідно з абзацом 10 частини 2 ст. 33 Закону процедура закупівлі в одного учасника застосовується замовником у разі: виникнення нагальної потреби у здійсненні закупівлі у зв’язку з особливими економічними чи соціальними, правовими, іншими обставинами, яких замовник не міг передбачити, у тому числі закупівлі, пов’язаної з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Керуючись наведеними правовими нормами, Комісія

ВИРІШИЛА:

1. Дозволити здійснювати державні закупівлі, предметом яких є товари та послуги соціальної спрямованості, шляхом закупівлі в одного учасника відповідно до ст. 33 Закону з підстави виникнення нагальної потреби у здійсненні закупівлі, якщо очікувана вартість такої закупівлі не перевищує 80 тис. грн. Замовник не вправі ділити закупівлю перелічених товарів і послуг з метою розповсюдження на таку закупівлю дії цього Рішення.

2. Державні закупівлі, предметом яких є товари та послуги соціальної спрямованості, проводяться замовником шляхом закупівлі в одного учасника з наступним інформуванням (направленням договору про закупівлю) в триденний термін з моменту укладання договору про закупівлю Комісії, Державному казначейству України, Тендерній палаті Україні про застосування такої процедури.

3. Замовник у договорах, укладених за результатами процедур закупівлі, у разі закупівлі товарів та послуг, предметом яких є товари та послуги соціальної спрямованості, має право передбачати здійснення попередньої оплати в повному обсязі.

4. Замовники при застосуванні процедур державних закупівель предметом яких є товари та послуги соціальної спрямованості, можуть змінювати ціну договору про закупівлю з наступним інформуванням (направленням відповідних змін до договору) Комісії, Державного казначейства України, Тендерної палати України в триденний термін з моменту зміни ціни договору.

5. Рекомендувати замовникам оприлюднювати звіти про результати здійснення процедур закупівель, предметом яких є товари та послуги соціальної спрямованості, в порядку, визначеному Законом, на безкоштовному Інтернет-сайті «Державні закупівлі України» (www.torgi.net), що створений Тендерною палатою України.

6. Врахувати, що включення учасників, що беруть участь у процедурах закупівель товарів та послуг соціальної спрямованості, до Тематичного каталогу учасників процедур закупівель та надання всіх документів, пов’язаних з цим, здійснюється безкоштовно відповідно до вимог Закону.

7. Міжвідомча комісія з питань державних закупівель, Тендерна палата України, Державний комітет статистики України, Державна інспекція України по контролю за цінами оприлюднює щомісячні середньоринкові ціни на  товари та послуги соціальної спрямованості по  Україні та в регіонах по кожній позиції товарів та послуг. Інформація стосовно щомісячних середньоринкових цін на товари та послуги соціальної спрямованості по  Україні та в регіонах публікується в  Інформаційному бюлетені Тендерної палати України, Збірнику методичних матеріалів з питань державних закупівель, виданні «Моніторинг і аналіз цін та якісних параметрів товарів, робіт та послуг».

8. Замовникам при проведенні державних закупівель, предметом яких є товари та послуги соціальної спрямованості, рекомендувати керуватись середньоринковими цінами, оприлюдненими відповідно до п.7 цього Рішення.

9. В разі виявлення фактів державних закупівель товарів та послуг соціальної спрямованості за завищеними цінами Комісія повідомляє Державне казначейство України, яке зупиняє фінансування такої процедури закупівлі, а також має право відмінити процедуру закупівлі.

10. Опублікувати дане рішення в  Інформаційному бюлетені Тендерної палати України та направити Державному казначейству України, Тендерній палаті України, Державному комітету статистики України, Державній інспекції України по контролю за цінами.

Адреса: вул. Велика Житомирська, 11, Київ, 01025, тел. (044) 255-92-79

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті