ВООЗ оцінила потреби охорони здоров’я в Україні

23 Травня 2022 11:54 Поділитися

Згідно з оцінкою потреб охорони здоров’я, проведеною ВООЗ в Україні з 11 квітня до 16 травня, кожен третій респондент повідомив, що принаймні 1 член сім’ї звертався за медичною допомогою з 24 лютого. Більшість респондентів відзначають, що знають місцезнаходження закладів первинної медико-санітарної допомоги у своїй місцевості. 2 з 3 повідомили, що мають можливість звернутися до свого лікаря особисто, телефоном або онлайн. Респонденти з Луганської, Донецької та Харківської областей повідомляють про слабкий доступ до медичної допомоги та ліків. Ситуація залежить від близькості до лінії фронту та пошкоджень.

В Україні триває надання допомоги онкохворим, незважаючи на перебої в наданні медичних послуг. За попередніми даними оцінювання, проведеного в 32 онкологічних закладах, 88% з них повідомили про зниження спроможності надавати послуги пацієнтам. Заклади стикаються з проблемами, пов’язаними з наданням паліативної допомоги, променевої терапії та діагностичної візуалізації. За оцінками організації, більшість дорослих онкохворих пацієнтів залишилися в Україні, тоді як більшість онкохворих дітей отримують лікування за межами України.

ВООЗ також непокоїть ризик спалахів інфекційних захворювань через відсутність доступу до води, санітарних засобів та гігієни, великого скупчення людей у бомбосховищах, а також порушення рутинної імунізації.

За матеріалами who.int

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті