90% аптек Херсонщини не працюють — ГО «КримSOS»

25 Травня 2022 9:49 Поділитися

Такі дані озвучив голова правління ГО «КримSOS» Денис Савченко. «На тимчасово окупованій Херсонщині складна ситуація з ліками. Майже всі аптеки — 90%, не працюють. Деякі аптечні мережі, за словами провізорів, планують взагалі припинити свою роботу в регіоні. Ліки наразі везуть з окупованого Криму та рф — і продають з багажників авто на місцевих ринках, вони не є сертифікованими та можуть бути підробкою. Величезна проблема з препаратами для серця та від тиску», — прокоментував громадський діяч.

Окрема проблема у вагітних із придбанням ліків та товарів у пологовий будинок. Зараз часто неможливо знайти потрібні препарати та інші предмети, що зазвичай були у вільному доступі та необхідні для проведення пологів і одразу після них. Також є інформація про суттєві проблеми із дитячими ліками, найгостріша ситуація з жарознижувальними засобами.

«Ліки для дітей — це ще одна велика проблема. Як, власне, і товари для немовлят. Фактично навіть ті ліки, які завозять з рф та Криму, можуть бути небезпечні для дітей, бо ніхто не знає, це справжні ліки чи підробка», — додав Д. Савченко.

Як стало відомо, в аптеках залишилися деякі дуже дорогі вузькоспеціалізовані препарати, вітаміни, лікарські трави та чаї, зубні пасти та деякі косметичні вироби. А ціни в цілому підвищилися в 3–5 разів на більшість ліків.

За матеріалами krymsos.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті