Держлікслужба та Національна академія медичних наук України підписали Меморандум про партнерство

26 Травня 2022 4:24 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) в особі голови Романа Ісаєнка та Національна академія медичних наук (НАМН) України в особі президента, академіка НАН і НАМН України Віталія Цимбалюка підписали Меморандум про партнерство.

«Актуальність підписання такого документа зумовлена необхідністю сприяння забезпеченню виробництва якісних лікарських засобів, підвищенню їх конкурентоспроможності, захисту інтересів вітчизняних виробників та попередженню потрапляння фальсифікованих ліків на ринок України, запобіганню незаконному обігу наркотичних засобів. Це особливо актуально в умовах широкомасштабного вторгнення рф та подальшого відновлення України від наслідків війни, європейської та євроатлантичної інтеграції нашої держави», — повідомляють у пресслужбі Держлікслужби.

Підписання Меморандуму сприятиме об’єднанню зусиль Держлікслужби та НАМН України щодо розробки та впровадження нових стандартів контролю якості лікарських засобів та медичних виробів, контролю обігу наркотичних засобів з метою гармонізації галузевої нормативно-правової бази України з вимогами відповідних директив ЄС.

Меморандум сприятиме реалізації проєктів щодо виконання заходів із наукового забезпечення, науково-методичного та практичного навчання представників вітчизняної фармацевтичної сфери, а також дотриманню цілей подальшого сталого розвитку України загалом.

Так, у рамках Меморандуму Держлікслужба сприятиме залученню органів державної влади, представників громадськості та бізнесу до реалізації проєктів із вдосконалення нормативно-правової бази щодо забезпечення якості ліків та медичних виробів.

У свою чергу, НАМН України надаватиме необхідну консультативну та технічну допомогу шляхом залучення наукових установ для оптимізації процесів контролю якості ліків та медичних виробів.

Загалом Меморандум є основою для подальшого розвитку взаємодії і співпраці між Держлікслужбою та НАМН України.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті