Усі найбільші фармпідприємства продовжують стабільно працювати — Олександр Комаріда

Олександр Комаріда, перший заступник міністра охорони здоров’я, повідомив, що найбільші фармацевтичні виробники продовжують працювати стабільно та отримувати необхідну сировину з Європи.

«Фактично всі найбільші підприємства зараз працюють. Хтось почав працювати вже з четвертого дня війни, хтось — з другого тижня. Але навіть зупинка фармацевтичного заводу не означає, що ліки з нього перестають їхати до дистриб’юторів і до аптек. Зараз фармвиробники працюють досить стабільно, сировина продовжує їхати», — відзначив О. Комаріда.

За його словами, сировина для виготовлення ліків надходить через європейські хаби, навіть якщо українські виробники мають прямі контракти з виробниками сировини. Нині інгредієнти надходять через Польщу, Румунію, а далі — автотранспортом до України.

Водночас оцінювати динаміку обсягів виробництва лікарських засобів зарано. «Для того, щоб говорити, зменшилося чи збільшилося виробництво, пройшло дуже мало часу. Для того, щоб зробити якісний аналіз, потрібно взяти дані хоча б за ІІ кв. Якщо говорити про перший квартал, то він абсолютно не показовий, бо тоді майже 2 міс був мирний час», — наголосив перший заступник міністра.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті