ЄБРР надає АТ «Фармак» 20 млн євро кредиту для поповнення оборотного капіталу

30 Травня 2022 1:42 Поділитися

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає позику провідному українському виробнику фармацевтичної продукції АТ «Фармак» на суму 20 млн євро в рамках своєї Програми забезпечення стійкості та збереження джерел засобів для існування (загальний обсяг Програми становить 2 млрд євро). Фінансування призначається для поповнення оборотного капіталу виробника. Кредит має допомогти підтримати виробництво та покращити доступ до ліків першої необхідності для людей, які мешкають в Україні.

Це фінансування, як і всі інші проєкти за цією Програмою, передбачає розподіл ризиків між ЄБРР і партнерами.

Передбачається отримання гарантії покриття перших втрат у розмірі 44,5% у рамках Програми гарантій для забезпечення стійкості муніципального, інфраструктурного і промислового секторів ЄС-ЄБРР, яка фінансується Європейським Союзом через Європейський фонд сталого розвитку. У рамках цієї програми Європейська Комісія в основному підтримує енергетичний перехід у країнах Південного та Східного сусідства, надаючи гарантії для інвестицій в енергоефективність та «зелені» технології, які сприяють декарбонізації та досягненню цілей сталого розвитку. Крім того, програма передбачає підтримку позичальників, які зазнали негативних впливів пандемії COVID-19 та з недавнього часу — воєнного конфлікту в Україні.

Також для цього кредиту надаватиметься гарантія покриття першої втрати у розмірі 5,5% за Програмою розподілу ризиків спеціального фонду акціонерів. Таким чином, сукупна донорська гарантія покриє 50% суми кредиту.

Підтримку фармацевтичного сектору під час війни в Україні визначено одним з ключових елементів плану ЄБРР для підтримки реального сектору економіки України та сусіднього регіону. Загалом цей план охоплює 5 галузей і, окрім фармацевтичного сектору, передбачає підтримку торгівлі, енергетичної безпеки, життєво важливої інфраструктури та продовольчої безпеки.

За матеріалами www.ebrd.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*