Вакцина від Bavarian Nordic стає дедалі потрібнішою

01 Червня 2022 11:13 Поділитися

Після підписання контракту щодо поставки своєї вакцини для профілактики віспи мавп у нерозкриту країну 30 травня компанія Bavarian Nordic заявила про досягнення домовленостей з іншими країнами. Вакцина проти віспи, яка має назву Jynneos, є єдиною у світі, схваленою проти віспи мавп.

Компанія не розкрила дані щодо вартості або кількості доз, але заявила, що забезпечить «достатнє постачання» для вакцинації людей, які ризикують заразитися. Наразі Bavarian Nordic продовжує діалог щодо постачання вакцини для зменшення масштабів спалаху віспи мавп та довгострокової співпраці зі створення запасів для майбутньої готовності, повідомили в компанії.

Вакцина на основі рекомбінантного вірусного вектору модифікованого Анкара-вірусу (Modified Vaccinia Ankara — MVA) зареєстрована як IMVANEX в Європі, JYNNEOS — у США та IMVAMUNE — в Канаді, розроблена у співпраці з урядом США. Вона рекомендована для профілактики віспи, у тому числі в осіб з ослабленим імунітетом, яким не рекомендується вакцинація традиційними вакцинами проти віспи, що реплікуються. Вакцину було схвалено Європейською комісією в 2013 р. для імунізації проти віспи дорослих віком від 18 років і згодом отримала схвалення регулюючими органами в Канаді та США, де схвалення було розширено, щоб включити показання проти віспи мавп.

Bavarian Nordic має постійні контракти на постачання зі США та Канадою та доставила вакцину в ряд нерозкритих країн у всьому світі в рамках їх програм національної біологічної готовності. В останні роки вакцина постачалася у відповідь на спорадичні випадки віспи мавп.

За матеріалами www.bavarian-nordic.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті