ECDC: за 6 днів кількість випадків віспи мавп у ЄС зросла втричі

02 Червня 2022 10:03 Поділитися

Європейський центр профілактики та контролю захворювань (European Centre for Disease Prevention and Control — ECDC) 31 травня опублікував огляд епідеміологічної ситуації щодо віспи мавп. Так, після оновлення 25 травня 2022 р. у країнах — членах Європейського Союзу (ЄС)/Європейської економічної зони (ЄЕЗ) було зареєстровано 202 підтверджені випадки цього захворювання. Випадки захворювання зафіксовано в Іспанії (69), Португалії (59), Нідерландах (20), Німеччині (16), Франції (12), Італії (9), Бельгії (6), Чехії (4), Ірландії (2), Швеції (2), Фінляндії (1), Мальті (1), Словенії (1). За межами ЄС/ЄЕЗ зафіксовано 136 підтверджених випадків, у тому числі 108 — у Великобританії.

З початку спалаху в ЄС/ЄЕЗ було підтверджено 321 випадок. Більшість випадків припадає на молодих чоловіків, які ідентифікують себе як чоловіки, що мають сексуальні стосунки із чоловіками. Смертельних випадків не зареєстровано. Клінічна картина зазвичай характеризується як легка, причому більшість випадків супроводжується ураженням ділянок, що вказують на ймовірну передачу при тісному фізичному контакті під час статевого акту. Загалом у світі було підтверджено 557 випадків (включаючи ЄС/ЄЕЗ).

ECDC пропонує лабораторну підтримку державам-членам і співпрацює із зацікавленими сторонами щодо заходів з повідомлення про ризики. ECDC також надає рекомендації щодо зберігання та транспортування клінічних зразків, керування випадками й контактами та відстеження контактів, дезінфекції в медичних закладах та домашніх господарствах, а також підходів до вакцинації. Єдину у світі вакцину, схвалену проти віспи мавп, починають закуповувати для потреб різних країн.

За матеріалами www.ecdc.europa.eu

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті