З травня оплата може проводитися не лише на підставі е-лікарняного, але й витягу з нього

03 Червня 2022 4:43 Поділитися

Урядовий портал повідомляє, що в умовах воєнного стану Фонд соціального страхування України продовжує штатно здійснювати оплату за електронними лікарняними. З початку війни фінансування лікарняних і страхових виплат не призупинялося ні на день.

При цьому з травня отримати допомогу можна не лише на підставі оригіналу е-лікарняного, але й витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності (ЕРЛН), який формується у кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua), або отримати в паперовій формі, звернувшись до сервісних центрів Пенсійного фонду України.

Для отримання витягу працівник має авторизуватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою КЕП або BankID. Для цього призначено пункт меню «Запит на отримання паперових документів» розділу «Комунікації з ПФУ». Для формування витягу необхідно обрати тип запиту «Витяг з ЕРЛН».

Також витяги е-лікарняних можуть сформувати роботодавці за своїх працівників.

Витяг можна завантажити у форматі PDF та передати роботодавцю для опрацювання і нарахування допомоги. Фонд соціального страхування України профінансує виплати після отримання від роботодавця заяви-розрахунку.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті