МОЗ пропонує розширити перелік підстав для відмови в державній реєстрації ліків

20 Червня 2022 3:50 Поділитися

20 червня на сайті Міністерства охорони здоров’я України оприлюднено для громадського обговорення проєкт наказу відомства «Про затвердження зміни до Порядку проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарські засоби, що подаються на державну реєстрацію (перереєстрацію), а також експертизи матеріалів про внесення змін до реєстраційних матеріалів протягом дії реєстраційного посвідчення» (далі — проєкт наказу).

Проєктом наказу пропонується розширити перелік підстав, з яких лікарський засіб не може бути рекомендовано до державної реєстрації, затверджених наказом МОЗ України від 26.08.2005 р. № 426.

Відтак, згідно з новою підставою передбачено, що якщо за результатами експертизи та/або розгляду реєстраційних матеріалів, доданих до заяви про державну реєстрацію лікарського засобу, буде виявлено, що один, декілька або всі етапи виробництва такого препарату здійснюватимуться підприємствами, виробничі потужності яких розташовані на території держави-агресора, тобто росії або республіки білорусь, такий лікарський засіб не буде рекомендований до державної реєстрації.

Зауваження та пропозиції приймаються до 30 червня 2022 р. у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, e-mail: [email protected].

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті