Понад 100 т медикаментів доставила Україною львівська волонтерська організація за час повномасштабної війни

21 Червня 2022 9:09 Поділитися

Лікарі-волонтери з Християнської медичної асоціації (ХМА) за понад 3 міс повномасштабної війни забезпечили лікарськими засобами та медичним обладнанням понад 120 лікарень та доставили гуманітарну допомогу до більше ніж 90 населених пунктів по всій Україні. Аби продовжувати діяльність, ХМА постійно потрібні волонтери у Львові.

Лікарі з ХМА, яка до повномасштабного російського вторгнення займалася організацією конференцій, семінарів та конгресів для медиків та всіх зацікавлених, з другого ж дня війни долучилася до захисту країни на волонтерському фронті. Завдяки широкому колу контактів серед медичних організацій та клінік за кордоном ХМА має змогу безкоштовно отримувати та доставляти в Україну необхідні лікарські засоби, медичне обладнання та гуманітарну допомогу, які потім розвозить у лікарні, бійцям та всім, хто їх потребує, у всій країні.

Так, за понад 3 міс повномасштабної війни росії проти України волонтери ХМА відправили Україною понад 100 т лікарських засобів, забезпечили препаратами та медичним обладнанням понад 120 лікарень та доставили гуманітарну допомогу до більше ніж 90 населених пунктів. Аби це стало можливим, ХМА співпрацювала з понад 200 благодійними організаціями та церквами й зібрала понад 25 млн грн фінансової допомоги.

Окрім того, ХМА організувала 8 виїзних медичних клінік у регіонах, де велися воєнні дії. Там лікарі проводили огляд і консультацію всіх, хто потребував допомоги. Деякі з клінік вдалося організувати у співпраці з американськими та казахськими лікарями.

«Наша мета — врятувати якомога більше життів. Кожна людина гідна і заслуговує на медичну допомогу, будь це солдат в Авдіївці, лікар у Дніпрі чи бабуся в Чернівцях. І поки є потреба, доти ми не зупинимо нашу роботу, доти ми будемо допомагати всім, хто цього потребує», — зазначив Рудольф Мигович, голова ХМА.

Якщо ви бажаєте отримати від ХМА ліки, медичне обладнання, гуманітарну допомогу, заповніть форму або напишіть у Facebook. Також штабу організації у Львові постійно потрібні волонтери для розвантаження та сортування допомоги — для детальної інформації напишіть ХМА у Facebook.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті