Особливості вибору засобів для догляду за сухою шкірою

27 Червня 2022 3:27 Поділитися

Суха шкіра вважається однією з найскладніших і найвибагливіших у догляді. Щоб зберегти молодість, необхідно використовувати одразу кілька доглядових засобів. Сухий епідерміс схильний до фотостаріння, а сонячні промені на морі часто провокують у представниць прекрасної статі з сухою шкірою появу великої кількості дрібних зморшок, що знаходяться в куточках очей і губ. Тому, виходячи на вулицю в літню пору, рекомендовано обов’язково нанести сонцезахисний крем.

Як обрати зволожувальний крем для сухої шкіри?

Необхідно забезпечити ретельний догляд, зволоження епідермісу. Основна проблема сухої шкіри — нестача вологи, її постійне випаровування, недостатній захист від вільних радикалів. У програму догляду за сухим епідермісом включають не тільки зволожувальний крем для обличчя, але і засоби, які містять антиоксиданти. Саме вони дозволяють боротися з вільними радикалами, нівелюючи їх дію.

Особливості складу крему для сухого епідермісу:

  • насамперед орієнтуються на тип епідермісу та вік. Чим старша жінка, то більше жирних компонентів має бути у складі крему;
  • він має не лише насичувати клітини вологою, а й забезпечувати її утримання всередині шкіри;
  • для зрілої шкіри рекомендовано додавати в крем гіалуронову кислоту, а також речовини, що стимулюють виділення еластину та колагену;
  • це можуть бути спеціальні мінеральні коктейлі, які стимулюють роботу клітин шкіри. Саме вони запускають процес оновлення епідермісу, надаючи шкірі сяяння.

Параметри вибору засобів для очищення сухої шкіри

Не слід забувати, що така шкіра вимагає досить дбайливого ставлення. Тому для її очищення використовують неагресивні засоби, які не подразнюють шкіру. Тому агресивні компоненти, які містять у собі фруктові кислоти, рекомендовано застосовувати для жирної шкіри. Для сухого епідермісу засоби для очищення шкіри обличчя мають бути гіпоалергенними та дбайливо, м’яко видаляти забруднення, макіяж. Оптимальним варіантом є застосування масок-скаток. Добре, якщо вони будуть виготовлені на основі природних компонентів без включення фруктових кислот.

Відразу після проведення очищення рекомендовано наносити зволожувальний крем, заспокійливу сироватку. Це перешкоджатиме появі подразнення, почервоніння та лущення, з якими знайомі жінки з сухим епідермісом. Для щоденного очищення краще використовувати вершки, молочко. Також добре зарекомендувала себе міцелярна вода. Не рекомендовано використовувати очищувальні пінки та гелі, оскільки вони мають лужне середовище, та сушать шкіру, провокуючи запалення та лущення.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті