Пропонується продовжити дію податкової пільги з ПДВ для спеціалізованих організацій ще на рік

29 Червня 2022 10:56 Поділитися

У Верховній Раді України 27 червня зареєстровано проєкт закону № 7495 «Про внесення змін до пунктів 38 і 381 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо створення умов для закупівель у сфері охорони здоров’я за кошти державного бюджету із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі, та особи, уповноваженої на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я» (далі — проєкт закону). Ініціатором подання є Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України.

У супровідній документації зазначається, що наразі дія податкової пільги з податку на додану вартість (ПДВ) для спеціалізованих організацій, що здійснюють закупівлі, та для особи, уповноваженої на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я, обмежена часовими рамками, а саме 31 грудня 2022 р.

Відповідно проєктом закону пропонується внести зміни до Податкового кодексу України, таким чином продовживши дію податкової пільги ще на рік — до 31 грудня 2023 р. Однак варто зауважити, що у разі прийняття проєкту закону внесені зміни набудуть чинності не раніше 1 січня 2023 р., тобто не раніше початку планового бюджетного періоду, що відповідає принципу стабільності податкового законодавства.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті