Що має робити фармацевтичний працівник, якщо у нього є підозра щодо фальсифікації препарату?

30 Червня 2022 10:31 Поділитися

Алгоритм дій уповноважених осіб ліцензіатів господарської діяльності у разі виявлення ними лікарських засобів сумнівної якості залишається незмінним на час воєнного стану.

У разі виникнення сумніву щодо якості лікарських засобів під час огляду уповноважена особа відбирає зразки сумнівних лікарських засобів та направляє їх до територіального органу Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) для проведення лабораторних досліджень якості лікарських засобів.

У разі виявлення зразків таких препаратів уповноважена особа ліцензіата має вживати заходів щодо вилучення їх з обігу шляхом поміщення в спеціально відведену, чітко визначену, промарковану карантинну зону (приміщення), окремо від іншої продукції, з позначенням «Карантин» із зазначенням причин вилучення з обігу та дати переміщення.

Порядок контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі визначено наказом МОЗ України від 29.09.2014 р. № 677.

У разі виникнення питань щодо якості лікарських засобів та медичних виробів можна звертатися до територіальних органів Держлікслужби.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті