FIP пропонує створити базу даних ліків під егідою ВООЗ

04 Липня 2022 5:48 Поділитися

Міжнародна фармацевтична федерація (International Pharmaceutical Federation — FIP) закликала Всесвітню організацію охорони здоров’я розробити та керувати міжнародною багатомовною базою даних з інформацією про ліки.

Виступаючи з приводу пункту порядку денного щодо готовності до надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я на 75-й Всесвітній асамблеї охорони здоров’я, президент FIP Домінік Джордан (Dominique Jordan) пояснив, що наразі вкладиші до лікарських засобів доступні лише мовами країни, де надано дозвіл на продаж препарату, і це є суттєвою перешкодою для безпечного використання ліків, зокрема, біженцями. За його словами, доступ до бази може забезпечуватися завдяки QR-кодам на упаковці препаратів.

Наразі FIP, зокрема, пропонує таблиці еквівалентності лікарських засобів, зареєстрованих в Україні та інших державах. Перелік ліків складено на основі Державного реєстру лікарських засобів України та довідника «Компендіум» видавництва «МОРІОН» (compendium.com.ua).

Раніше повідомляли про видання FIP «Інструкції для підтримки інтеграції фармацевтичних працівників — біженців з України. Підтримка освіти та професійного регулювання працівників в інших країнах». Для зручності фармацевтів та пацієнтів FIP також розповсюджує бланки листівок-пам’яток з використання ліків з піктограмами та надписами англійською, німецькою, польською, російською та українською мовами. Їх можна роздрукувати із сайту федерації.

За матеріалами www.fip.org;
фото: Dominique Jordan (Twitter)

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті