Головний біль та напруження: дві проблеми — одне рішення

05 Липня 2022 12:00 Поділитися
Постійне відчуття занепокоєння та напруження, що чергується з регулярними потрясіннями від подій та переживаннями за рідних і близьких, нервове читання новин, необхідність адаптуватися до нових умов життя та роботи — усе це може бути причиною розвитку головного болю напруги, який значно знижує продуктивність роботи та погіршує якість життя. Таким чином, людина, що відчуває головний біль напруги на фоні постійного занепокоєння, потребує швидкого та ефективного вирішення як самої проблеми болю, так і усунення причин, що спричинили його виникнення, — занепокоєння та напруження. У цьому контексті увагу привертає препарат ТЕМПАЛГІН® компанії «Софарма», до складу якого входять два компоненти, які усувають больовий синдром та борються з тривожністю.

Найчастіше, якщо людина відчуває головний біль, — це головний біль напруги, що підтверджують дані ВООЗ, відповідно до яких у понад 80% дорослого населення періодично відзначають саме такий вид головного болю. Він характеризується відчуттям здавлювання у скронях та/або над бровами або стягує голову, як пов’язка. Цей біль завжди симетричний, його напади тривають від кількох годин до кількох днів. Головний біль напруги найчастіше — це біль слабкої або середньої інтенсивності, який рідко супроводжується додатковими симптомами, такими як нудота, блювання, запаморочення. Напади головного болю напруги після усунення не залишають наслідків, і людина почувається цілком здоровою. Але згадайте себе, коли у вас болить голова. Світ наче зупиняється. От і під час нападів головного болю напруги людина може відчувати труднощі навіть з тим, щоб займатися буденними справами, не кажучи вже про складну розумову діяльність. Крім того,  страждає якість життя та людина відчуває, що не може «зібрати себе до купи». Тому головний біль напруги не слід терпіти, а варто підібрати оптимальний препарат для його усунення.

Препарат ТЕМПАЛГІН®, показаний для усунення головного болю, містить у складі два компоненти: метамізол та темпідон, комбінація яких посилює знеболювальний ефект метамізолу та збільшує тривалість його дії. Метамізол натрію має аналгетичний і протизапальний ефекти. Цей препарат не поступається кеторолаку, кетопрофену та лорноксикаму за аналгетичною ефективністю та, що надзвичайно важливо, має меншу кількість побічних реакцій (Щербук Ю.А., 2009). Він гальмує синтез простагландинів, пригнічуючи циклооксигеназу, має мембраностабілізувальну дію, сповільнює утворення ендогенних пірогенів.

Темпідон, окрім того, що посилює знеболювальний ефект та тривалість дії метамізолу, проявляє виражену протитривожну активність і усуває стан занепокоєння, страху та напруження. Крім того, важливо, що темпідон сприятливо впливає на емоційну складову болю.

ТЕМПАЛГІН® зручний у застосуванні. Доза препарату ТЕМПАЛГІН® залежить від вираженості болю та від індивідуальної чутливості до препарату. Звичайна доза для дорослих становить 1 таблетку 1–2 рази на добу залежно від інтенсивності болю.

ТЕМПАЛГІН®: життя без болю та напруги!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Інформація для професійної діяльності медичних та фармацевтичних працівників

ТЕМПАЛГІН® Склад. Метамізол натрію моногідрат, темпідон. Лікарська форма. Таблетки, вкриті оболонкою. Фармакотерапевтична група. Аналгетики. Піразолони. Метамізол натрію, комбінації з психолептиками. Код АТХ N02B B72. Показання. Для нетривалого симптоматичного лікування пацієнтів з больовим синдромом, від слабкого до помірно вираженого, при наступних станах: головний біль, зубний біль та стоматологічні маніпуляції, міалгії, невралгії, артралгії. Протипоказання. Гіперчутливість до активних або допоміжних речовин; гіперчутливість до інших похідних піразолону; гостра печінкова порфірія; вроджена недостатність глюкозо-6-фосфатдегідрогенази (загроза гемолізу); тяжкі захворювання нирок та/або печінки; порушення функцій кісткового мозку (наприклад після лікування цитостатиками); захворювання системи крові (апластична анемія, лейкопенія та агранулоцитоз), зміна периферичного складу крові; анемія будь-якої етіології, цитостатична або інфекційна нейтропенія; артеріальна гіпотензія з показниками артеріального тиску нижче 100 мм рт. ст.; підозра на гостру хірургічну патологію. Препарат має побічні реакції. Р.п. № UA/3553/01/01. Термін дії необмежений з 28.11.2019 р. Виробники. АТ «Софарма». АТ «ВІТАМІНИ».

 

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті