МОЗ та проєкт «НОРЕ» підписали меморандум про співпрацю щодо відновлення медичної сфери

07 Липня 2022 10:32 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) продовжуватиме співпрацю з партнерським проєктом «HOPE» у відновленні медичної сфери та забезпеченні її необхідними ліками. Про це йдеться на сайті відомства.

Окрім того, сторони підписали меморандум, який відкриває нові можливості для співпраці.

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, також відмітив, що серед іншого, звертатиметься до Міжнародної неурядової організації охорони здоров’я з проханням сприяти відкриттю гуманітарних коридорів, які нині блокують російські окупанти.

«Прохання, де це можливо, на всіх політичних рівнях вимагати від міжнародних гуманітарних організацій вживати заходів для відкриття гуманітарних коридорів. Аби ми могли відправити на тимчасово окуповані території необхідні ліки», — заявив він.

Зі свого боку, «HOPE» уже запустив в Україні мобільні медичні «юніти», які працюють у трьох регіонах, де медична інфраструктура зазнала значних втрат. У Дніпропетровській, Запорізькій та Чернігівській областях пересувні пункти вже надають первинну медичну та психологічну допомогу тисячам пацієнтів.

Наразі благодійна організація планує долучитися до відновлення українських медичних закладів, які було зруйновано ракетами та снарядами росіян. Мова йде про інфраструктурні проєкти на деокупованих територіях.

У повідомленні також зазначається, що напередодні «HOPE» вже надавав вагому підтримку системі охорони здоров’я, надіславши до України більше ніж 2 т необхідних ліків та медичних виробів, які було розвезено в понад 50 медичних закладів.

Довідково

Міжнародний проєкт «HOPE» з початком повномасштабного вторгнення росії розпочав свою діяльність в Україні після майже 5-річної перерви.

За матеріалами та фото moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті