Уряд скасував перелік товарів критичного імпорту

07 Липня 2022 5:17 Поділитися

Уряд скасував усі обмеження на імпорт товарів в Україну, які було введено з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Відповідне рішення прийнято КМУ 7 липня. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, Уряд послідовно виконує домовленості з бізнесом щодо лібералізації валютних обмежень, що вимушено були введені з початку війни.

«Щойно на засіданні Уряду ми проголосували за скасування всіх обмежень щодо імпорту товарів. Це рішення набуде чинності з 9 липня», — прокоментувала високопосадовець.

Українська економіка є відкритою, тому проміжний імпорт важливий для внутрішніх виробництв, у тому числі й тих, що орієнтовані на експорт.

Максимальний розвиток підприємництва — ключ до економічного відновлення та зростання.

«Кабмін скасував критичний імпорт на товари. Однак для імпорту послуг обмеження ще продовжують діяти в обмеженому обсязі», — повідомив перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, що перелік товарів критичного імпорту розширювався 18 разів за клопотанням українського бізнесу, який відновлював виробництво.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті