Уряд врегулював питання дійсності декларацій про провадження господарської діяльності

13 Липня 2022 4:36 Поділитися

Постановою від 07.07.2022 р. № 778 Кабінетом Міністрів України внесено зміни до постанови від 18.03.2022 р. № 314, якою врегульовуються питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану. Варто зазначити, що постанова № 778 набула чинності у зв’язку з опублікуванням в офіційному виданні «Урядовий кур’єр» від 13 липня № 152.

Постановою передбачено, що подані суб’єктами господарювання декларації про провадження видів господарської діяльності до дня набуття чинності вказаною постановою № 778 будуть дійсними протягом 6 міс з дня набуття чинності цією постановою.

Водночас протягом вказаного строку суб’єкти господарювання для подальшого провадження такої діяльності повинні отримати відповідні дозвільні документи в порядку, у строки та на умовах, що передбачені чинним законодавством.

Окрім того, додаток 2 до постанови № 314 доповнюється новими видами господарської діяльності, для провадження яких необхідним є отримання ліцензії, це, зокрема, діяльність з медичної практики, яка пов’язана з розробленням, виготовленням, постачанням спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку та інших технічних засобів негласного отримання інформації та ін.

Також уточнюється, що навіть в умовах воєнного стану лише на підставі ліцензії може здійснюватися діяльність з виробництва, імпорту ліків (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті