Уряд удосконалив процедуру укладання ДКД

22 Липня 2022 6:08 Поділитися

Кабінетом Міністрів України ухвалено рішення щодо внесення змін, які стосуються вдосконалення регулювання проведення державної оцінки медичних технологій (ОМТ) та укладання договорів керованого доступу (ДКД). Зокрема, виключені терміни проведення переговорів. «Це необхідно для того, щоб розблокувати проведення наявних переговорів і мати можливість прийняти позитивне рішення після завершення воєнного стану, а не приймати негативне рішення зараз», — наголошується у повідомленні.

Зауважимо, що тексту ухваленого рішення наразі ще не оприлюднено.

У МОЗ нагадують, що новим інструментом для забезпечення фінансової доступності ліків має стати укладання ДКД з виробниками препаратів, які вже закуповуються та щодо яких буде проведено державну ОМТ за скороченою процедурою. Реалізація вказаного інструменту дозволить МОЗ закуповувати інноваційні ліки за значно нижчими цінами. Враховуючи попередній досвід проведення переговорів, мова йде про зниження вартості лікарських засобів у кілька разів.

«Це дозволить закуповувати більше ліків за умови обмеженого бюджетного фінансування. Постачальники ж зможуть отримати стабільні та гарантовані умови постачання їх медикаментів протягом терміну дії договору», — зауважують у Міністерстві. Також зазначається, що частина постачальників лікарських засобів, щодо яких проводилися переговори, вже надали ці ліки у вигляді гуманітарної допомоги.

За матеріалами moz.gov.ua

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті