З початку війни Україна отримала понад 8 тис. тонн медичної гуманітарної допомоги

10 Серпня 2022 11:41 Поділитися

За час дії воєнного стану Україна отримала 8,5 тис. тонн медичної гуманітарної допомоги на загальну суму понад 12 млрд грн. «Це сукупна підтримка з 35 країн світу та від понад 60 міжнародних і благодійних організацій, медичних закладів, зарубіжних та українських компаній, а також урядів різних держав, що стоять на боці української незалежності та непорушності державних кордонів», — йдеться в повідомленні МОЗ України.

У Міністерстві зауважують, що розподіляють цю допомогу не лише в заклади охорони здоров’я свого підпорядкування, але й в комунальні та відомчі заклади, зокрема й ті, що знаходяться в підпорядкуванні структур безпеки та оборони.

Уся гуманітарна допомога розподіляється за пріоритетністю: найперше для задоволення потреб медичних закладів, що знаходяться в зоні бойових дій та поблизу них, а також тих, що займаються лікуванням поранених. Крім того, у фокусі заклади регіонів з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб.

Гуманітарну допомогу розвантажують на складах поблизу державного кордону, там її обліковують, а потім розподіляють та доставляють до регіонів з урахуванням пріоритетності. Також у МОЗ зазначають, що збір даних про медичні потреби, облік залишків на регіональних складах та в закладах охорони здоров’я, а також розподіл медичної гуманітарної допомоги відбуваються через інформаційно-аналітичну систему «MedData», що забезпечує контрольованість і прозорість процесу.

За час війни Міністерству вдалося налагодити співпрацю з волонтерами та благодійниками для координації взаємодії та оперативного забезпечення медичних потреб. «МОЗ згуртувало групу репутаційних благодійних та волонтерських організацій і надало їй доступ до системи «MedData», у якій медичні заклади вказують свої потреби щодо забезпечення ліками, медичним обладнанням тощо. Усі, хто працюють на нашу спільну перемогу, — герої!», наголосила Марія Карчевич, заступник міністра охорони здоров’я.

Окрім того необхідно нагадати, що Міністерством створено інтерактивний дашборд з інформацією про розподіл гуманітарної допомоги, що з першого дня повномасштабного російського вторгнення надходить на склади відомства.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті