Як «Фармацевти без кордонів» допомагають Україні

26 Серпня 2022 10:06 Поділитися

Із самого початку війни в Україні «Фармацевти без кордонів» (Apotheker ohne Grenzen — AoG) зі штаб-квартирою в Мюнхені — частина міжнародної спільноти «Pharmaciens Sans Frontières» — допомагають з доставкою необхідних ліків.

Які є досягнення і як виглядатиме робота в майбутньому?

Згідно з офіційним пресрелізом, організовано майже півтори сотні доставок допомоги в Україну з терміново необхідними ліками та перев’язувальними матеріалами. Це стало можливим лише завдяки невтомним зусиллям багатьох волонтерів і розвинутій мережі партнерських організацій і надійних постачальників. Щоб мати можливість задовольнити стабільно високий попит на основні ліки в довгостроковій перспективі, з травня 2022 р. волонтерів підтримує команда координаторів з трьох осіб, що працюють повний робочий день. Як розповіла в подкасті «Deutsche Apotheker Zeitung» Мартіна Герхардт (Martina Gerhardt), відразу після початку війни до AoG надійшло безліч запитів та прохань про допомогу. Вони є відправною точкою для формування відправлень, бо принципом роботи є задоволення виявлених потреб.

Однак AoG доставляє ліки в кризові зони не сама, а за допомогою партнерських організацій і логістичних компаній. М. Герхардт повідомляє, що іноді тут йдуть досить оригінальними шляхами. Зокрема, перевіряють, чи можна купувати ті чи інші ліки в Польщі та Румунії, щоб відправити їх в Україну коротшим шляхом. Наприклад, через Румунію організують поставки ліків на південь країни.

Благодійна активність знижується

На жаль, серед населення значно знизилася готовність робити пожертви, зазначила М. Герхардт. Однак, оскільки потреба в ліках та медичних виробах не зменшується, «Фармацевти без кордонів» продовжують закликати до пожертвувань, зокрема, шляхом встановлення скриньок та банерів у аптеках Німеччини.

За матеріалами apothekerohnegrenzen.de; www.deutsche-apotheker-zeitung.de; www.msf.fr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті