З початку війни понад 1 млн українців отримали е-рецепт на «Доступні ліки» та інсуліни

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомляє, що з початку війни 1 458 899 українців отримали 6 199 590 електронних рецептів (е-рецепт) на «Доступні ліки» та інсуліни.

У НСЗУ наголошують, що попри війну програма реімбурсації працює. Українці отримують безоплатні ліки або з незначною оплатою, а служба відшкодовує їх вартість аптекам. З 24 лютого 1 260 034 пацієнти погасили 4 949 822 e-рецепти.

Також варто нагадати, що на час війни отримання препаратів за програмою «Доступні ліки» максимально спрощено. Якщо особа переїхала або з лікарем, з  яким підписано декларацію, немає зв’язку — можна звернутися за рецептом до будь-якого іншого лікаря первинки. Укладати нову декларацію необов’язково. Знайти найближчий заклад, де є сімейний лікар, допоможе оператор контакт-центру НСЗУ за номером: 16–77.

На час війни, крім е-рецепта, також дійсний паперовий. Якщо у лікаря немає доступу до електронної системи охорони здоров’я — він випише паперовий рецепт. Окрім того, на час дії воєнного стану в рецепті на інсулін лікар може не зазначати торгові назви препаратів, а замість цього вказувати дані, виходячи з їх класифікації.

У сімейного лікаря, терапевта або педіатра також можна отримати рецепт на ліки, що застосовуються при розладах психіки і поведінки, епілепсії. Однак важливо мати план лікування, створений психіатром або неврологом. Раніше отримати рецепт на ці препарати можна було лише у психіатра або невролога.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті