Державне замовлення на підготовку магістрів за спеціальністю «Фармація, промислова фармація» виконано на 82% — МОЗ

У медичних закладах вищої освіти (ЗВО) 29 серпня завершилося оприлюднення на офіційних вебсайтах списків рекомендованих вступників з повідомленням про отримання/неотримання ними права здобувати вищу освіту коштом державного або місцевого бюджету. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Зарахування на бюджетну форму навчання відбулося 5 вересня. Водночас зарахування вступників на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб триває до 30 вересня.

При цьому до наказів на зарахування було включено тих осіб, яких на основі рейтингу було рекомендовано для зарахування на навчання за державним замовленням та які не пізніше 18:00 2 вересня подали до ЗВО оригінали документів. Строки приймання оригіналів документів на контракт визначає сам ЗВО.

МОЗ наголошує, що враховуючи всі обставини, спричинені повномасштабною війною в Україні, під час цьогорічної вступної кампанії було запроваджено спеціальні умови для вступу до ЗВО, зокрема медичних. На сьогодні середній мінімальний рейтинговий бал для вступу на навчання за держзамовленням у ЗВО, що належать до сфери управління МОЗ, для здобуття ступеня магістра за спеціальностями галузі знань «Охорона здоров’я» становить:

  • «Медицина» — 156,7 (найвищий бал (170,9) — у Львівському національному медичному університеті ім. Данила Галицького);
  • «Стоматологія» — 185,7 (найбільший бал (200) — у Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця та Одеському національному медичному університеті);
  • «Медична психологія» — 174,55 (найвищий бал (185,5) — у Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця);
  • «Педіатрія» — 157,68 (найвищий бал (166,5) — у Львівському національному медичному університеті ім. Данила Галицького);
  • «Фармація, промислова фармація» — 159,4 (найвищий бал (186,25) у ВНМУ ім. М.І. Пирогова).

У переважній більшості закладів вищої освіти ЗВО мінімальний рейтинговий бал є вищим за прохідний бар’єр минулих років. Наприклад: 130 — на спеціальність «Фармація, промислова фармація», 150 — на спеціальності «Медицина», «Стоматологія», «Педіатрія». Окрім того, державне замовлення на підготовку магістрів за спеціальностями галузі знань «Охорона здоров’я» станом на 5 вересня виконано на 88%, у тому числі:

  • «Медицина» — 89%;
  • «Стоматологія» — 95%;
  • «Медична психологія» — 90%;
  • «Педіатрія» — 84%;
  • «Фармація, промислова фармація» — 82%.

У повідомленні наголошується, що минулого року відсоток виконання державного замовлення становив 81%. Остаточні дані щодо кількості осіб, які будуть навчатися за кошти державного бюджету, будуть відомі після 19 вересня.

До цієї дати здійснюватиметься переведення на вакантні місця державного замовлення осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб на основі повної загальної середньої освіти.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті