«Доступні ліки»: близько 1,5 млрд грн відшкодування отримали аптеки з початку року

Попри війну програма «Доступні ліки» продовжує працювати. Українці можуть отримувати ліки безоплатно або з невеликою доплатою в аптеках, які уклали договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Вартість відпущених пацієнтам ліків аптекам відшкодовує держава. Про це йдеться у повідомленні МОЗ України.

В Україні вже понад 3,6 млн пацієнтів користуються програмою «Доступні ліки». З початку 2022 р. аптечні заклади, які беруть участь у програмі, отримали відшкодування від НСЗУ за відпущені ліки, включаючи препарати інсуліну, на суму близько 1,5 млрд грн.

Наразі до програми реімбурсації входить 401 лікарський засіб, що застосовуються:

  • при серцево-судинних хворобах;
  • для профілактики інфаркту та інсульту;
  • при цукровому діабеті (включно з препаратами інсуліну);
  • при розладах психіки та поведінки, епілепсії;
  • при бронхіальній астмі;
  • при нецукровому діабеті.

Також МОЗ нагадує, що нещодавно програму реімбурсації було розширено двома препаратами, призначеними для лікування пацієнтів з хронічними обструктивними захворюваннями легень.

Варто звернути увагу і на те, що під час дії воєнного стану лікарі можуть виписувати як електронні, так і паперові рецепти — виходячи з наявних технічних можливостей.

«На аптеках, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», є відповідна позначка — це наліпка на вхідних дверях із текстом «Тут є доступні ліки». Знайти найближчу аптеку з «доступними ліками» допоможуть працівники контакт-центру НСЗУ за номером: 16-77», — зауважують у МОЗ.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті