Україну вперше включено до складу керівних органів ВООЗ

15 Вересня 2022 11:20 Поділитися

Уперше під час 72-ї сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації здоров’я Україну було включено до складу Виконавчої ради ВООЗ та Європейського комітету ВООЗ.

Під час таємного голосування на 72-й сесії Європейського регіонального комітету ВООЗ міністра охорони здоров’я України та першого заступника міністра обрано на посади до керівних органів ВООЗ. Це безпрецедентна ситуація в історії співпраці України та ВООЗ.

Зокрема, Віктора Ляшка обрано до складу Виконавчого комітету ВООЗ від субрегіональної групи «С» Європейського регіонального комітету ВООЗ на трирічний термін (з травня 2023 р. до травня 2026 р.) для подальшого обрання на 76-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я (травень 2023 р.). Олександр Комаріда увійшов до складу Постійного комітету Європейського регіонального комітету ВООЗ від субрегіональної групи «С» Європейського регіонального комітету ВООЗ на трирічний термін (з вересня 2022 до вересня 2025 р.).

«Це велика честь для України — бути представленою у двох керівних органах ВООЗ, і ми дякуємо за високий рівень довіри, особливо у цей складний час. Звісно, попереду багато відповідальної та наполегливої праці. Сьогодні Україна — повноправний кандидат на членство у Європейському Союзі і ми повністю поділяємо цінності та прагнення міжнародних гуманітарних організацій до сталого розвитку людства. Цинічні та загарбницькі дії країни-терориста рф ще раз довели, що, лише об’єднавшись, можна зупинити світову гуманітарну кризу та смерті людей», — прокоментував обрання очільник МОЗ України.

На нових посадах у ВООЗ керівництво МОЗ України братиме участь у прийнятті рішень, пов’язаних із забезпеченням соціального благополуччя, сталого розвитку та гідного рівня надання медичних послуг у європейському регіоні.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті