До уваги операторів фармацевтичного ринку!

13 Жовтня 2022 4:06 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що з метою впровадження референтного ціноутворення на ліки, які включені до Національного переліку основних лікарських засобів (далі — Нацперелік) та зареєстровані в Україні, а також на препарати, які пройшли процедуру оцінки медичних технологій (ОМТ), шляхом встановлення на них граничних оптово-відпускних цін, розроблено та прийнято наступні нормативні акти:

  • постанову КМУ від 04.10.2022 р. № 1117 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо референтного ціноутворення на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти»;
  • наказ МОЗ від 05.10.2022 р. № 1809 «Про референтне ціноутворення на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти» (не набув чинності, знаходиться на державній реєстрації в Міністерстві юстиції).

Окрім того, відомством на своєму офіційному сайті  було опубліковано для ознайомлення операторів фармацевтичного ринку попередній розрахунок граничних оптово-відпускних цін на ліки, які включені до Нацпереліку та зареєстровані в Україні, а також на препарати, які пройшли процедуру ОМТ, для якого було використано методику розрахунку граничних оптово-відпускних цін, передбачену у наказі МОЗ № 1809.

Враховуючи вищезазначене, Міністерство додатково надає посилання на офіційні джерела даних щодо цін на ліки, які використовуються під час проведення розрахунку, уповноважених державних органів наступних країн:

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті