Посилення контролю за аптеками, які уклали договір з НСЗУ щодо відпущених ліків: ухвалено відповідне рішення

Кабінет Міністрів України у ході засідання 1 листопада вніс зміни до деяких постанов щодо реалізації Програми медичних гарантій (ПМГ) в частині відшкодування (реімбурсації) вартості ліків. Ухвалена постанова № 1225  набула чинності  у зв’язку із опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» від 5 листопада № 237.

Згідно зі змінами аптечні заклади, які вносили дані до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) та отримували за це кошти з державного бюджету в межах ПМГ, обов’язково мають подати звіти до 15 листопада 2022 р. Це дозволить здійснити їм перерахунок коштів за відпущені в особливий період лікарські засоби у разі, якщо заклади вносили дані до ЕСОЗ, проте не подавали звітів до неї.

У разі неподання звіту до вказаної дати вартість ліків, відшкодованих на підставі даних в ЕСОЗ, має бути повернена Національній службі здоров’я України (НСЗУ) шляхом зменшення оплати в наступні періоди.

Проте для аптечних закладів, що перебувають у тимчасовій окупації або на територіях, де ведуться бойові дії, у разі відсутності технічної можливості вносити дані до ЕСОЗ:

  • положення договорів про реімбурсацію щодо внесення даних до ЕСОЗ не застосовуються;
  • відшкодування вартості ліків, що підлягають реімбурсації, здійснюється, зокрема, на підставі звітів про ліки, відпущені за паперовими рецептами.

«Такі зміни дозволять здійснювати контроль за аптеками, які уклали договір з НСЗУ щодо фактично відпущених лікарських засобів, та більш ефективно використовувати бюджетні кошти, передбачені на реалізацію ПМГ», — зазначили у МОЗ України.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті