У 2023 р. запрацює е-реєстр осіб, відповідальних за введення в обіг медичних виробів

30 Грудня 2022 11:15 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я інформує, що на початку січня 2023 р. запрацює електронний реєстр осіб, відповідальних за введення в обіг медичних виробів (далі — е-реєстр).

У МОЗ зазначають, що реалізація цього проєкту дасть змогу розвивати єдиний інформаційний простір для обміну даними та взаємодії між усіма учасниками процесу, що відповідають за обіг медичних виробів, — від подачі заяви на реєстрацію до контролю обігу медичних виробів на ринку.

Також відомство нагадує, що раніше була проведена демозустріч, де всі охочі мали змогу ознайомитися з функціональними можливостями розробленого програмного продукту, зокрема, продемонстровано інтерфейс електронного кабінету інформаційно-комунікаційної системи е-реєстру.

«Впровадження е-реєстру як повноцінного електронного публічного реєстру в перспективі спростить процедуру введення в обіг медичних виробів. Це надасть можливість інтегрувати дані системи з іншими програмними продуктами, у тому числі державними інформаційними ресурсами, оскільки програмне рішення розроблено на основі платформи реєстрів Міністерства цифрової трансформації. А також забезпечить єдиний уніфікований підхід до стандартів внесення та обміну інформацією, використання єдиних інтерфейсів та довідників», — наголосила Марія Карчевич, заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

У ході зустрічі користувачів ознайомили з програмним продуктом, інструкцією для користування та провели анкетування, за результатами якого буде визначено наступні рішення для розвитку. З інструкцією користувача можна ознайомитися за посиланням.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті