мРНК-вакцина проти COVID-19 від Sinopharm схвалена для клінічних випробувань

23 Січня 2023 5:27 Поділитися

Досліджувана вакцина від Китайської національної фармацевтичної групи (корпорація SINOPHARM) буде націлена на варіант «омікрон». Обсяг ії випуску може становити до 2 млрд доз на рік, зазначає «South China Morning Post».

Посилаючись на заяву компанії у мережі WeChat від 20 січня, видання повідомляє про отримання схвалення від Національного управління медичної продукції (National Medical Products Administration) Китаю заявки на проведення клінічного дослідження вакцини на основі рибонуклеїнової кислоти (мРНК). Згідно із заявою, експериментальна вакцина кодує спайковий білок варіанту «омікрон», маючи новий дизайн антигену, що підсилює здатність нейтралізувальних антитіл захищати клітини.

Sinopharm побудувала науково-дослідний центр і виробничу лінію в Наньсяні (Шанхай), яка, за її словами, здатна виробляти до 2 млрд доз на рік.

Загалом принаймні шість китайських мРНК-вакцин, у тому числі від CanSino Biologics та CSPC Pharmaceutical, схвалені для клінічних досліджень. Зокрема, у Мексиці та Індонезії тривають випробування AWcornа (раніше — ARCoVax), що була розроблена у співпраці компаніями «Walvax Biotechnology» та «Suzhou Abogen Biosciences», а також Академією військово-медичних наук. У вересні 2022 р. ця вакцина отримала дозвіл на використання у надзвичайній ситуації (Emergency Use Authorization — EUA) в Індонезії. У цій країні AWcornа стала першою мРНК-вакциною місцевого виробництва. Приватна компанія «PT Etana Biotechnologies» розпочинає її випуск у Джакарті на лініях, що мають підтвердження відповідності вимогам Належної виробничої практики (Good Manufacturing Practice — GMP).

Потреба у власних вакцинах Піднебесної зросла, особливо після того, як Пекін скасував обмеження щодо нульового зараження COVID-19 і масове тестування.

За матеріалами www.sinopharm.com; www.scmp.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті