Прогнозується спад продажу вакцин для профілактики коронавірусної інфекції

08 Лютого 2023 4:59 Поділитися

За прогнозами аналітичної компанії GlobalData, глобальні обсяги продажу вакцин для профілактики коронавірусної інфекції COVID-19 можуть суттєво зменшитися в найближчі роки.

Незважаючи на сплеск захворюваності на COVID-19, за оцінками аналітиків, обсяги витрат на вакцини для профілактики коронавірусу між І та ІІ півріччям 2022 р. скоротилися в середньому на 7%. Очікується, що темпи спаду поглиблюватимуться до 2025 р.

Зменшення обсягів продажу зазнали майже всі вакцини для профілактики коронавірусу, що нині наявні на ринку. Це може бути зумовлено зниженням використання вакцин через загальне зменшення кількості випадків захворюваності на COVID-19. Нині кампанії масової вакцинації скорочуються або припиняються, а потреба у вакцинах стає менш гострою.

У ІІ півріччі 2022 р. аналітики компанії сформували прогноз продажу для 22 вакцин та кандидатів у вакцини для профілактики коронавірусної інфекції. Згідно з оцінками в період 2021–2028 рр. вони можуть згенерувати 264 млрд дол. США. Очікується, що серед них домінуватимуть вакцини на основі мРНК.

За матеріалами www.globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті