ВООЗ випустила додаток для перевірки слуху

Напередодні Всесвітнього дня слуху (3 березня) Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) запустила hearWHO — безкоштовний додаток для мобільних пристроїв, який дозволяє людям регулярно перевіряти свій слух.

Серед тих, кому цей новий інструмент принесе найбільше користі, — люди, які часто піддаються впливу високого рівня звуку, наприклад ті, хто слухає гучно музику або працює в шумних місцях; особи, які приймають ліки, що шкодять слуху; та люди віком від 60 років. Симптоми, які вказують на початок погіршення слуху, включають відчуття шуму у вухах, часті пропуски частини розмови або схильність до збільшення гучності телевізійних, радіо- чи аудіопристроїв.

Раннє виявлення погіршення слуху має вирішальне значення для зміни ризикованої поведінки і визначення найбільш відповідного втручання, необхідного для усунення цієї проблеми. Такі втручання визначаються сурдологами та можуть варіювати від субтитрів і мови жестів до слухових апаратів і кохлеарних імплантів. Заходи із запобігання, виявлення та усунення погіршення слуху є економічно ефективними.

Додаток hearWHO базується на підтвердженій технології цифр у шумі: користувачів просять зосередитися, прислухатися та ввести на своїх мобільних пристроях три цифри, коли буде запропоновано. Назви цифр для розпізнавання записані на фоні шуму різного рівня гучності, який імітує умови прослуховування в повсякденному житті. Додаток зберігає результат тесту, щоб користувач міг контролювати стан слуху з часом. Існує також можливість встановити нагадування про регулярне проходження тесту. Додаток може використовуватися як окремими особами, так і медичними працівниками з метою полегшення перевірки слуху, особливо в умовах обмежених ресурсів. Наразі він доступний для пристроїв iOS та Android китайською, англійською та іспанською мовами.

«У переддень Всесвітнього дня слуху за допомогою цього додатка ми закликаємо людей: «Перевірте свій слух!», щоб допомогти зберегти цей цінний дар, який допомагає нам радіти життю», — зазначила Шеллі Чадха (Shelly Chadha), технічний спеціаліст ВООЗ. Понад 5% населення світу — або 466 млн людей — мають вади слуху (432 млн дорослих і 34 млн дітей). За оцінками, до 2050 р. понад 900 млн осіб — або кожна десята людина — матимуть вади слуху. У всьому світі втрата слуху, яка залишилася без уваги, призводить до щорічних витрат 750 млрд дол. США.

За матеріалами www.who.int

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті