МОЗ збирає пропозиції щодо проєкту Стратегії розвитку системи охорони здоровʼя до 2030 р. до 21 квітня

27 Березня 2023 2:11 Поділитися

Минулого тижня під головуванням міністра охорони здоровʼя України Віктора Ляшка відбулася онлайн-зустріч секторальної робочої групи «Охорона здоровʼя» МОЗ України за участю міжнародних партнерів. Під час заходу міністр представив оновлений проєкт Стратегії розвитку системи охорони здоровʼя до 2030 р. (далі — проєкт Стратегії).

«Секторальна робоча група — важлива платформа, де ми можемо вести відвертий діалог про зміни, які відбуваються в системі охорони здоровʼя, про потреби, які в ній існують. Така взаємодія дозволяє нам уникнути зайвих дублювань та максимально сфокусовано рухатися до спільної мети. Ми почали працювати над проєктом стратегії ще у 2021 р. і розробили політичний документ, який охоплював проблематику медичної сфери, включно з аналізом результатів перших двох етапів реформи. Однак повномасштабна війна внесла свої корективи в життя країни загалом та сфери охорони здоровʼя зокрема. Тому ми переглянули розроблені раніше підходи відповідно до нових викликів та актуалізували проєкт, який після проведення консультацій та обговорень буде запропоновано на розгляд членів Уряду», — зазначив очільник МОЗ.

Базова структура стратегії, яку було прийнято за основу на засіданні колегії МОЗ у лютому, включає 3 стратегічні цілі, 11 оперативних цілей та 137 завдань.

Загальне бачення документа полягає у побудові такої системи охорони здоровʼя, яка створює всі умови для того, щоб кожна людина мала можливості подбати про своє здоровʼя, підтримувати, зберігати його та отримувати належний доступний рівень медичної допомоги незалежно від обставин.

З усіма документами, що повʼязані з роботою над проєктом стратегії, можна ознайомитися на сайті МОЗ у розділі «Стратегія».

Наразі проєкт Стратегії проходить громадське обговорення. МОЗ закликає всі зацікавлені сторони, які дотичні до медичної сфери, надавати свої пропозиції до проєкту та операційного плану на 2023 р. із зазначенням конкретних заходів, виконавців, індикаторів та, за можливості, фінансово-економічними розрахунками з джерелами фінансування. Пропозиції приймаються до 21 квітня 2023 р. Надсилати пропозиції можна за такими електронними адресами:

  • [email protected], генеральний директор директорату стратегічного планування та координації Олена Андрієць;
  • [email protected], уповноважений з питань реформ від проєктного офісу з відновлення Тарас Гриценко.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті