Відпуск рецептурних ліків для тварин за рецептом: щось змінилося?

06 Квітня 2023 10:51 Поділитися

З початку квітня для придбання рецептурних ліків, які відпускалися за паперовим рецептом, додався цифровий інструмент — електронний рецепт (е-рецепт). Це нововведення викликало чимало питань серед власників домашніх тварин, які купують лікарські засоби для своїх домашніх улюбленців в аптеці. Найголовніше — як зараз придбати препарати для лікування домашніх тварин? Відповідь на це питання надає Міністерство охорони здоров’я України.

Як зазначають у відомстві, з впровадженням е-рецепта перелік рецептурних ліків залишився незмінним. Тому жодних додаткових змін чи обмежень щодо відпуску лікарських засобів для тварин не передбачається.

«Як і раніше, ви можете придбати ліки для ваших улюбленців у звичайній аптеці. При цьому відпуск лікарських засобів для тварин, як і раніше, здійснюється винятково за відповідним рецептом від спеціаліста-ветеринара», — йдеться в повідомленні.

Відповідна можливість передбачена та регулюється п. 5 Порядку відпуску лікарських засобів і медичних виробів з аптек та їхніх структурних підрозділів, затвердженого наказом МОЗ України від 19.07.2005 р. № 360 (зі змінами, затвердженими наказом МОЗ від 15.03.2023 р. № 494).

Згідно із зазначеною нормою ліки (крім наркотичних (психотропних), отруйних або сильнодіючих лікарських засобів) можуть відпускатися з аптечних закладів за рецептами ветеринарних лікарів, якщо інше не визначено законодавством у сфері ветеринарної медицини.

Довідка: виписування та видача рецептів на ветеринарні лікарські засоби здійснюється згідно з правилами, встановленими наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 03.06.2008 р. № 97.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті